Tájékoztatjuk, hogy nyíregyházi irodánk címe 2024. március 4-től megváltozott. Új címünk: 4400 Nyíregyháza, Debreceni út 106/B

Szolgáltatásunk

IT rendszerüzemeltetés

Egy vállalat informatikai rendszere napjainkban stratégiai szereppel bír egy cég életében. Ha az Ön cégénél leáll a levelezés néhány órára, akkor a kiesés súlyos veszteségeket is okozhat cége üzletmenetében.

IT-erőforrás kihelyezése – informatikai rendszer üzemeltetésére

Egy vállalat működésének célja a minél magasabb szintű üzleti eredmény elérése. A sikeres vállalkozások ennek érdekében a fő fókuszt a fő tevékenységük, termékük előállítására és annak értékesítésére helyezik.

Az IT-outsourcing lényege, hogy a megrendelő olyan szolgáltató cégnek adja át IT-feladatainak megoldását, amelynek az a fő profilja, tehát jobban ért hozzá, mint a saját, szűkebb körű IT-szakember-állománya. Egy jó outsourcing-szolgáltatást nyújtó cég jelentős hozzáadott értéket tud kínálni a megrendelőknek.

Jellemzően a vállalatvezetés elvárása az informatikával szemben, hogy folyamatos magas szintű szakmai tudásbázissal, magas rendelkezésre állási idővel és minél kevesebb ráfordítással szolgálja ki a napi üzleti működést. Két különböző szegmens található a vállalatoknál.

Az egyik kör a kisvállalati szegmens, amelyek kb. 5 és 40 számítógép közötti nagyságrendű informatikai rendszerrel rendelkeznek. Náluk a probléma, hogy méretüknél fogva nem gazdaságos egy magasan kvalifikált, és folyamatosan képzett informatikus „megfinanszírozása”, egyáltalán az ilyen szintű szakember megszerzése és megtartása is problémát jelent.

Egy kisvállalat azonnali költségmegtakarítást érhet el azáltal, hogy havonta kevesebbet fizet ki, mintha főállású rendszergazdát tartana fent.

A másik kör a közép és nagyvállalati szegmens, kb. 40 számítógéptől fölfelé, melyeknél jellemzően az alap infrastrukturális szerverek üzemeltetése jelent egy olyan plusz terhet, amely nem enged elég erőforrást a meglévő informatikai állományból az üzleti folyamatokhoz szükséges szolgáltatások nyújtásához.

A közép- és nagyvállalati kör pedig megtakarítja azt az időt és költséget, amit az üzemeltetésre fordítana. Továbbá nem kell a szakmai képzésről gondoskodni. Sok helyen a hardver-, szoftverrendszer optimalizálásával is azonnali megtakarítás érhető el. Nagyon fontos, hogy az igénybe vett szolgáltatás bármikor rugalmasan alakítható, skálázhat, a növekvő, esetleg csökkenő igényeknek megfelelően.
A teljes informatikai rendszer üzemeltetési szolgáltatását rábízhatja egy ezen a területen működő profi szolgáltatóra. Az eddigi üzemeltetési problémákkal való szembesülés helyett pedig nyugodtan koncentrálhat a tényleges üzleti tevékenységére.

IT rendszerüzemeltetés - ingyenes ajánlatkérés

Kérje ki szakértőnk tanácsát az alábbi űrlap kitöltésével!

    Kíváncsi, hogy érdemes-e kiszerveznie informatikai rendszerét?

    Felülvizsgálná a már meglévő rendszerét?

    Kérje ki szakértőink tanácsát az űrlap kitöltésével!